Home  |  Contact  |  Downloads  |  Nieuws en informatie     
 
    
 

 

Heeft u vragen? 

Welzijn De Meierij Schijndel

Bezoekadres
Steeg 9F
5482 WN Schijndel
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Welzijn De Meierij Sint-Oedenrode

Bezoekadres
Odendael 3
5492 CT Sint - Oedenrode
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Jeugd- en jongerenwerk

Bezoekadres
Laan van Henkenshage 2
5492 BH Sint-Oedenrode
T: 073 - 5441400 
jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Bezoek ons ook op Facebook


Postadres

Welzijn De Meierij
Postbus 219
5480 AE Schijndel

Solidariteitssticker De Nachtegaal

Restaurant Zaal De Nachtegaal in Schijndel ontvangt solidariteitssticker “Dementievriendelijk Vergeet mij niet” van Alzheimer Nederland

​De dementievriendelijke samenleving en het werken daaraan is de komende jaren speerpunt in het beleid van Alzheimer Nederland. Het sluit aan bij het wereldwijde thema “Remember Me” van Alzheimer Disease International.

Op veel plaatsen wordt al gewerkt aan een dementievriendelijke samenleving en worden activiteiten uitgevoerd die bijdragen aan meer begrip voor mensen met dementie en hun naasten. Ook de gemeente Schijndel is sinds 2015 in beweging op weg naar een dementievriendelijke samenleving.
Organisaties die zeer actief bijdragen aan meer begrip voor mensen met dementie en hun naasten verdienen een solidariteitssticker.
Daarom heeft Restaurant Zaal De Nachtegaal in Schijndel op maandag 25 april uit handen van Agnes Puyn, vicevoorzitter van Alzheimer Nederland Regio ’s-Hertogenbosch, de solidariteitssticker “Dementievriendelijk Vergeet mij niet” van Alzheimer Nederland Regio ’s-Hertogenbosch ontvangen.

Op 25 april 2016 werd om 19.30 uur de solidariteitssticker uitgereikt aan Richard en Francy van de Coevering, eigenaren van Restaurant Zaal De Nachtegaal in Schijndel.

Restaurant Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 in Schijndel, draagt al enkele jaren bij aan een dementievriendelijke samenleving. Elke vierde maandag van de maand vindt er het Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud plaats. Alzheimer Nederland ervaart sinds 2012 dat eigenaar en medewerkers erg betrokken zijn bij de doelgroep en het belang onderkennen van een veilige omgeving voor mensen met dementie en hun verwanten. Er is de bereidheid om mensen die hun zaak bezoeken voor koffietafel(s) bruiloften en partijen, te informeren over het belang van het Alzheimer Café. Informatie daarover is zichtbaar aanwezig. Daarnaast blijkt dat dit Alzheimer Café plaats vindt op de enige vrije avond in de week die de eigenaren hebben.

Het afdelingsbestuur vindt dat, als waardering voor deze betrokken houding maar ook als ondersteuning van deze benadering, een Solidariteitssticker helemaal op zijn plaats is.
Deze mening wordt onderschreven door de vrijwilligers van het Alzheimercafé, maar het sluit als ondersteuning ook goed aan bij de activiteiten in de gemeente Schijndel, gericht op de ontwikkeling van een dementie vriendelijke gemeenschap.

Vorige pagina