Home  |  Contact  |  Downloads  |  Nieuws en informatie     
 
    
 

 

Heeft u vragen? 

Welzijn De Meierij Schijndel

Bezoekadres
Steeg 9F
5482 WN Schijndel
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Welzijn De Meierij Sint-Oedenrode

Bezoekadres
Odendael 3
5492 CT Sint - Oedenrode
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Jeugd- en jongerenwerk

Bezoekadres
Laan van Henkenshage 2
5492 BH Sint-Oedenrode
T: 073 - 5441400 
jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Bezoek ons ook op Facebook


Postadres

Welzijn De Meierij
Postbus 219
5480 AE Schijndel

VoorleesExpress Sint-Oedenrode en Schijndel

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.
Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen met een taalachterstand. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. We zoeken samen naar een aanpak die past bij de ouders en het kind.

Daarnaast versterken we het partnerschap tussen school en ouders. Zo zetten ouders en school zich samen in voor de ontwikkeling van kinderen, waarbij ze elkaar ondersteunen én versterken.

2x per jaar start er een nieuwe periode. Voor aanmelden van een gezin of vrijwillige voorlezer: www.voorleesexpress.nl of via 073-5441400.

Wat doet een voorlezer?
Voorlezers lezen 20 weken lang één uur per week voor bij kinderen van hun voorleesgezin. Het is een vast moment, maar dag en tijd is in overleg. Je laat de ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met je gezin kijk je hoe het voorlezen het beste past bij hun thuissituatie en hoe zij hier het beste hun eigen ritueel van kunnen maken. Je betrekt de ouders erbij en geeft hen handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen.
Je wordt voorafgaand aan die 20 weken getraind in het interactief voorlezen. Gedurende de 20 weken word je begeleid door je coördinator om ervoor te zorgen dat het voorlezen voor iedereen een leerzame, maar vooral ook hele leuke en plezierige ervaring is.

Functieprofiel voorlezer
Je bent minimaal 18 jaar, hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent enthousiast over (voor)lezen en boeken en je hebt affiniteit met kinderen en door je open houding ben je in staat gemakkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen. Voorlezers moeten een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen, de kosten hiervoor worden vergoed.

Aanmelden

Heb je tijd en zin om deel te nemen aan dit leuke project en voldoe je aan het functieprofiel?
Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk, telefoon 0735441400.
Of rechtstreeks via de website www.voorleesexpress.nl

Vorige pagina