Home  |  Contact  |  Downloads  |  Nieuws en informatie     
 
    
 

 

Heeft u vragen? 

Welzijn De Meierij Schijndel

Bezoekadres
Steeg 9F
5482 WN Schijndel
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Welzijn De Meierij Sint-Oedenrode

Bezoekadres
Odendael 3
5492 CT Sint - Oedenrode
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Jeugd- en jongerenwerk

Bezoekadres
Laan van Henkenshage 2
5492 BH Sint-Oedenrode
T: 073 - 5441400 
jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Bezoek ons ook op Facebook


Postadres

Welzijn De Meierij
Postbus 219
5480 AE Schijndel

Muzikale theatervoorstelling 'Overeind'

De werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap Rooi organiseert op woensdagavond 11 april a.s. een theatervoorstelling over mantelzorgen en dementie. 
Met deze voorstelling wil de werkgroep meer begrip kweken voor het verschijnsel mantelzorg gecombineerd met dementie.  De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De voorstelling wordt gehouden in Zorgcentrum Odendael in Sint-Oedenrode. De entree bedraagt 5,00 inclusief een kop koffie of thee. Kaarten zijn te koop in het Grand Café van Odendael en bij Welzijn De Meierij in Odendael.

Theatergroep Bint komt met muzikale theatervoorstelling over mantelzorgen:

‘Gewoon’ doorgaan en niet klagen

Op woensdag 11 april speelt Theatergroep Bint de muzikale voorstelling ‘Overeind’ in zorgcentrum Odendael te Sint-Oedenrode om 19:30 uur.  ‘Overeind’ laat zien hoe het kan zijn als je langdurig en intensief voor iemand zorgt.

Hoe zou het zijn als je ineens voor je partner moet zorgen? Zou jij je moeder in huis nemen als ze niet meer zelfstandig kan wonen? En hoe blijf je zelf overeind als je intensief zorgt voor een ander? ‘Overeind’ maakt de dilemma’s en zorgen waar mantelzorgers mee te maken krijgen voelbaar. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van mantelzorgers. ‘Overeind’ is speciaal gemaakt voor mantelzorgers en hun omgeving en voor professionals op gebied van beleid en zorg. De voorstelling is geschikt voor iedereen die wel eens voor iemand zorgt!

Ontmoeting met andere mantelzorgers
Na de voorstelling gaat het publiek in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Aan de hand van prikkelende vragen en stellingen worden eigen ervaringen gedeeld.

‘Gewoon’ doorgaan en niet klagen
“In onderzoeken lazen we dat 10% van de mantelzorgers zwaar overbelast is en dat mantelzorgers zich minder gezond voelen. Maar in de persoonlijke gesprekken die we hadden met mantelzorgers werd er opvallend weinig geklaagd!” vertelt Bartelijn Ouweltjes van Theatergroep Bint. “Terwijl de verhalen soms best heftig waren, bleven de mantelzorgers ‘gewoon’ doorgaan.  We hopen dat onze voorstelling een hart onder de riem kan zijn voor mantelzorgers. Dat ze zich herkennen en dat mensen uit hun omgeving beter snappen hoe het is om zo intensief voor een naaste te zorgen. Of dat er door de nagesprekken betere afstemming in de zorgtriade kan ontstaan.”

Over mantelzorg
Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In Nederland verlenen 4 miljoen mensen van 18 jaar of ouder mantelzorg. 1 op de 6 geeft meer dan 8 uur per week hulp. En 10% van de mantelzorgers voelt zich overbelast.

Over Bint
Theatergroep Bint bestaat uit de twee theatermaaksters Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes. Hetty en Bartelijn hebben beiden een fascinatie en verwondering voor het gedrag van de mensen om hen heen. Ze maakten al eerder voorstellingen over autisme, ADHD en depressie. In november 2015 wonnen ze de Yarden Afscheidsprijs voor het meest taboedoorbrekende en innovatieve project met hun voorstelling over de dood. 


Vorige pagina