Dagbesteding

Huiskamer Sint-Oedenrode

De huiskamer biedt de mogelijkheid om één of meer dag(en) in de week deel te nemen aan een gevarieerd programma dat zoveel mogelijk op ieders wensen wordt afgestemd. De huiskamer is ook vaak voor partners of familie een goede oplossing. Zij hebben dan wat meer tijd voor zichzelf in de geruststellende wetenschap dat hun partner of familielid goed verzorgd wordt. In Sint-Oedenrode kun je op maandag, dinsdag en donderdag terecht bij Huiskamer De Stek in de Meierijflat.

Hoe ziet een dag eruit?
Bij huiskamer De Stek wordt een gevarieerd programma aangeboden met bijvoorbeeld handwerken, puzzelen en het doen van bewegingsoefeningen. Er is vooral veel ruimte voor gezelligheid, zoals samen koffie drinken en het gebruiken van een warme maaltijd tussen de middag.

De begeleiding is in handen van enthousiaste en deskundige vrijwilligers, onder aansturing van een professional. Deelnemers betalen een eigen bijdrage voor de koffie, thee, warme maaltijd en materiaalkosten. Vervoer wordt door de deelnemers zelf geregeld met bijvoorbeeld de Regiotaxi. Verwijzing kan door huisartsen/verzorgers plaatsvinden.

Als je belangstelling hebt of graag meer wilt weten over de huiskamer, neem dan contact op met Welzijn De Meierij. Als je wilt, komen we bij jou thuis alles rustig uitleggen. Dat is vrijblijvend.

Huiskamers Schijndel

De huiskamers bieden de mogelijkheid om één of meer dag(en) in de week deel te nemen aan een gevarieerd programma dat zoveel mogelijk op ieders wensen wordt afgestemd. De huiskamer is ook vaak voor partners of familie een goede oplossing. Zij hebben dan wat meer tijd voor zichzelf in de geruststellende wetenschap dat hun partner of familielid goed verzorgd wordt. Welzijn De Meierij biedt vier momenten in de week aan om de huiskamers te bezoeken: op maandag in De Vink, dinsdag en donderdag in ‘t Spectrum en op woensdag in Het Gasthuis.

Hoe ziet een dag eruit?
We starten ’s morgens om 10:00 uur en we sluiten af om 16:00 uur. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden, dat in gezamenlijk overleg wordt samengesteld. Je kunt hierbij denken aan activiteiten zoals handwerken, puzzelen en bewegingsgym. Het gaat erom dat de dag op een zinvolle manier wordt ingevuld. Er is vooral veel ruimte voor gezelligheid. Tussen de middag wordt gezamenlijk de warme maaltijd gegeten.

De huiskamers worden begeleid door enthousiaste en deskundige vrijwilligers, aangestuurd door een medewerker van Welzijn De Meierij. Deelnemers betalen een eigen bijdrage voor de koffie, thee, warme maaltijd en materiaalkosten.

Als je belangstelling hebt of graag meer wilt weten over de huiskamers, neem dan contact op met Welzijn De Meierij. Als je wilt, komen we bij jou thuis alles rustig uitleggen. Dat is vrijblijvend.

De Zoete Inval

Voor wie?
Heb je het gevoel aan de zijlijn te staan? Heb je behoefte aan contact? Kom dan naar de Zoete Inval!
Mensen met lichamelijke of psychische beperkingen die graag willen deelnemen aan (culturele) activiteiten zijn van harte welkom. Belangrijk is dat je je thuis voelt en respect hebt voor iedereen die aanwezig is.

Mensen ontmoeten, erbij horen.
Een kopje koffie, een luisterend oor, een praatje, lotgenotencontact, creatieve activiteiten, computerles of hulp bij het invullen van formulieren.
We hebben aandacht voor jouw individuele wensen en talenten en natuurlijk voor elkaar! We helpen je hierin je weg te vinden. Ontmoeting, gezellig samenzijn en als je wilt kun je Keezen, darten, knutselen of andere creatieve activiteiten doen. Ook is er een mogelijkheid om op dinsdagavond een computercursus te volgen bij Welzijn De Meierij.

Sinds ik bij De Zoete Inval kom, heb ik het gevoel dat ik er weer bij hoor”.

Op maandag en donderdag wordt er een eenvoudige, gezonde en lekkere maaltijd bereid en gezamenlijk gegeten. De maaltijd wordt door vrijwilligers klaargemaakt. Als je jezelf opgeeft, kun je gezellig aanschuiven. Voor een klein bedrag wordt er een driegangenmaaltijd aangeboden.

Locatie
De Zwengel
Smaldonkstraat 6
5482 KE Schijndel
 
Tijdstippen
Maandag van 14:00 tot 18:30 uur
Dinsdag van 18:30 tot 21:30 uur
Donderdag van 14:00 tot 18:30 uur

© Copyright Welzijn De Meierij