Individuele ondersteuning

Individuele ondersteuning

Welzijn De Meierij biedt je ondersteuning, informatie en advies over onderwerpen die voor jou belangrijk kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wonen, welzijn, zorg, dementie, inkomensondersteuning, netwerkversterking en eenzaamheid.
Dit willen we doen met ondersteuning van jouw eigen netwerk en de mogelijkheden die jij zelf hebt. We gaan graag met je in gesprek over wat jij nodig hebt, zodat we een advies kunnen geven dat bij jouw situatie past. Mochten wij iets zelf niet in huis hebben, dan verwijzen wij je graag door naar de juiste organisatie.

Welzijn De Meierij heeft een speciale webpagina voor de ondersteuningsmogelijkheden van mantelzorgers.
Heb je vragen of behoefte aan een gesprek? Neem dan contact op met Welzijn De Meierij.

Alarmering

Alarmering zorgt ervoor dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week in geval van nood snel hulp kunt vragen. Hiervoor wordt apparatuur geplaatst, die het mogelijk maakt om met een draadloze hals- of polszender op elke plaats in de woning alarm te slaan. Wanneer je alarm slaat, word je snel verbonden met de alarmcentrale. Via een microfoontje en een luidspreker in het alarmapparaat vragen zij je wat er aan de hand is.

Bij Sociale alarmering schakelt de alarmcentrale contactpersonen in. Dit zijn mensen die je zelf hebt uitgekozen (kinderen, familie, vrienden of buren), die dichtbij wonen en die met een sleutel je woning binnen kunnen om dan de instructies van de alarmcentrale op te volgen.

Sociale alarmering moet niet worden verward met zorgalarmering. Indien je professionele zorg nodig hebt is Sociale alarmering voor jou niet geschikt. Je kunt dan beter zorgalarmering aanvragen. Bij deze vorm van alarmering maak je ook gebruik van een alarmtoestel. Maar in geval van nood wordt meteen de door jou gekozen zorginstelling gebeld. Bij zorgalarmering is een sleutelkastje nodig.

Welzijn De Meierij biedt zelf geen alarmering aan. In onze folder tref je informatie aan over sociale alarmering en over zorgalarmering. Als je graag meer wilt weten over alarmering, neem dan contact op met Welzijn De Meierij.

Een vrijwilliger bij je thuis

De vrijwilligersgroep “Thuis met vrijwilligers” zet vrijwilligers in om ondersteuning te bieden bij mensen thuis. Ook bieden zij ondersteuning aan de mantelzorger, zodat de mantelzorger haar/zijn zorg kan blijven volhouden.

Neem contact op met Welzijn De Meierij als je behoefte hebt aan een vrijwilliger bij je thuis of meer informatie hierover wilt ontvangen.

Preventieve bezoekdienst 75+

Onze samenleving wordt in hoog tempo steeds ingewikkelder en mensen raken soms het overzicht kwijt.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten waar zij aanspraak op kunnen maken. Op het gebied van zorg- en dienstverlening zijn in de afgelopen jaren veel nieuwe voorzieningen gekomen die het langer zelfstandig wonen van senioren gemakkelijker maken. Maar zijn deze voorzieningen, zoals sociale alarmering, maaltijden aan huis, dagbesteding (denk aan huiskamer de Stek of het Palet), tijdelijke opname in een zorgcentrum, intensieve thuiszorg en vrijwilligershulp wel bekend?

Welzijn De Meierij en de gemeente Meierijstad bieden al langere tijd in Sint-Oedenrode de mogelijkheid aan, om senioren vanaf 75 jaar persoonlijke voorlichting te geven. Zo kan de juiste informatie bij de juiste mensen terecht komen. De voorlichting wordt gegeven door geschoolde vrijwilligers (seniorenvoorlichters) van Welzijn De Meierij, die een legitimatiekaart bij zich dragen.

Zij maken hierbij gebruik van een sociale kaart, die is ingericht op de voorzieningen voor senioren. Wilt u de sociale kaart inzien? Klik hier.

Meer informatie vind je in de folder.

© Copyright Welzijn De Meierij | Powered by ShareAll