Individuele ondersteuning

Individuele ondersteuning

Welzijn De Meierij biedt je ondersteuning, informatie en advies over onderwerpen die voor jou belangrijk kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wonen, welzijn, zorg, dementie, inkomensondersteuning, netwerkversterking en eenzaamheid.
Dit willen we doen met ondersteuning van jouw eigen netwerk en de mogelijkheden die jij zelf hebt. We gaan graag met je in gesprek over wat jij nodig hebt, zodat we een advies kunnen geven dat bij jouw situatie past. Mochten wij iets zelf niet in huis hebben, dan verwijzen wij je graag door naar de juiste organisatie.

Welzijn De Meierij heeft een speciale webpagina voor de ondersteuningsmogelijkheden van mantelzorgers.
Heb je vragen of behoefte aan een gesprek? Neem dan contact op met Welzijn De Meierij.

Een vrijwilliger bij je thuis

De vrijwilligersgroep “Thuis met vrijwilligers” zet vrijwilligers in om ondersteuning te bieden bij mensen thuis. Ook bieden zij ondersteuning aan de mantelzorger, zodat de mantelzorger haar/zijn zorg kan blijven volhouden.

Neem contact op met Welzijn De Meierij als je behoefte hebt aan een vrijwilliger bij je thuis of meer informatie hierover wilt ontvangen.

Preventieve bezoekdienst 75+

Onze samenleving wordt in hoog tempo steeds ingewikkelder en mensen raken soms het overzicht kwijt.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten waar zij aanspraak op kunnen maken. Op het gebied van zorg- en dienstverlening zijn in de afgelopen jaren veel nieuwe voorzieningen gekomen die het langer zelfstandig wonen van senioren gemakkelijker maken. Maar zijn deze voorzieningen, zoals alarmering, maaltijden aan huis, dagbesteding (denk aan huiskamer de Stek of het Palet), tijdelijke opname in een zorgcentrum, intensieve thuiszorg en vrijwilligershulp wel bekend?

Welzijn De Meierij en de gemeente Meierijstad bieden al langere tijd in Sint-Oedenrode de mogelijkheid aan, om senioren vanaf 75 jaar persoonlijke voorlichting te geven. Zo kan de juiste informatie bij de juiste mensen terecht komen. De voorlichting wordt gegeven door geschoolde vrijwilligers (seniorenvoorlichters) van Welzijn De Meierij, die een legitimatiekaart bij zich dragen.

© Copyright Welzijn De Meierij