• Jaarbeeld 2023

Tien jaar Welzijn De Meierij

De afgelopen tien jaar stonden in het teken van verbinden. De verbinding aangaan met elkaar en in verbinding blijven. Welzijn De Meierij heeft bewezen dat het voortzetten van lokaal sociaal werk zijn vruchten afwerpt. Welzijn De Meierij kent momenteel ruim 450 lokale vrijwilligers die vooral uitvoering geven aan haar activiteiten. Deze lokale groep enthousiaste vrijwilligers maken samen met de sociaal werkers hét lokaal sociaal werk. 

Jubileumboek ‘Voor elkaar’

Met trots presenteren we het jubileumboek Voor Elkaar, een speciaal project ter ere van het 10-jarig bestaan van Welzijn De Meierij. Dit boek is een viering van onze organisatie en staat vol met inspirerende interviews met de vrijwilligers en deelnemers die Welzijn De Meierij tot een succes maken.

Voor Elkaar biedt een uniek inkijkje in de verhalen, ervaringen en passie van de mensen die zich dagelijks inzetten voor een betere samenleving. Van hartverwarmende momenten tot bijzondere ontmoetingen, het boek laat zien hoe belangrijk samenhorigheid en inzet zijn voor ons welzijn.

Kom en ontdek de mooie verhalen achter onze organisatie. Het jubileumboek is een eerbetoon aan iedereen die bijdraagt aan het welzijn van Meierijstad en werd uitgedeeld tijdens de feestweek in april 2023. Klik hier om de prachtige verhalen te lezen.

Bron: Welzijn De Meierij, Maartje van Roessel en Niels Fassbender

Stakeholdersontbijt

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Welzijn De Meierij werden alle samenwerkingspartners van de organisatie uitgenodigd voor het Stakeholdersontbijt, dat woensdagochtend 19 april 2023 plaatsvond. Het programma vormde een inspirerend geheel en gaf verfrissende inzichten over het doen van vrijwilligerswerk.

De genodigden werden ontvangen door directeur-bestuurder Trix Cloosterman in de ontmoetingsruimte van Welzijn De Meierij in ’t Spectrum. Na binnenkomst werd er een ontbijt genuttigd, terwijl Cloosterman terugblikte op de rijke historie, die Welzijn De Meierij als welzijnsorganisatie kent. Daarnaast passeerden diverse ontwikkelingen van de organisatie de revue, zoals: aandacht voor de mantelzorger, eenzaamheidsbestrijding, talentontwikkeling en sociale activering.

Inspirerende lezing
Dr. Prof. René Bekkers, hoogleraar filantropie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, nam het stokje over en gaf een lezing over het belang van vrijwilligerswerk. Nederland behoort tot de wereldtop wat betreft het percentage van de bevolking dat vrijwilligerswerk doet en dat vrijwilligerswerk onmisbaar is; in het welzijnswerk, maar ook in de sport, de cultuur en bij de scouting. Bekkers gaf mooie inzichten:

“Dat vrijwilligers nieuwe dingen kunnen leren in hun werk is heel belangrijk. Zolang vrijwilligerswerk uitdaging biedt waar vrijwilligers van kunnen leren, motiveert dat hen om langer vrijwilligerswerk te blijven doen.”

Ook is het uit een jarenlang Europees onderzoek gebleken dat mensen, die vrijwilligerswerk doen, gelukkiger en gezonder zijn dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen. Dit verschil is vooral opmerkelijk bij mensen die ouder zijn dan 65 jaar.

Vrijwilligers
Nadat wethouder Rik Compagne de gasten had toegesproken over de waarde van het welzijnswerk in Gemeente Meierijstad, kreeg Compagne het eerste exemplaar van het jubileumboek Voor elkaar in handen. In het boek worden prachtige verhalen van vrijwilligers en deelnemers verteld, over wat vrijwilligerswerk voor hen betekent. Waarna ook de vrijwilligers en deelnemers in het zonnetje werden gezet, als dank voor hun eindeloze inzet.

Activiteiten voor vrijwilligers

Tijdens de feestweek zijn de fantastische vrijwilligers van Welzijn De Meierij in het zonnetje gezet met diverse leuke en ontspannende activiteiten. 

De vrijwilligers genoten van wandelingen door de natuur, brachten een bezoek aan de sfeervolle Schaapskooi en werden gezellige koffiemomenten met live muziek georganiseerd. De activiteiten boden de kans om te ontspannen, bij te praten met andere vrijwilligers, wat het saamhorigheidsgevoel versterkte.

Dit gebaar symboliseerde onze enorme dankbaarheid voor hun inzet en betrokkenheid gedurende het afgelopen decennium. Dankzij hun toewijding hebben we samen veel bereikt en kijken we vol vertrouwen uit naar de komende jaren van samenwerking!

© Copyright Welzijn De Meierij