Jongerenactiviteiten

Openingstijden Honk1224

informatie & advies
Maandag 14:30 – 17:30 uur
Dinsdag 14:30 – 17:30 uur
Woensdag 14:30 -17:30 uur
Donderdag 14:30 – 17:30 uur,
behalve als wij andere afspraken hebben die buiten het jongerencentrum zijn.

jongerencentrum inloop
Maandag 18:30 – 22:00 uur
Dinsdag 18:30 – 22:00 uur
Woensdag 18:30 – 22:00 uur
Donderdag 18:30 – 22:30 uur

Contact

Bel of app ons gerust als je vragen hebt.

Jongerencentrum Honk1224 Sint-Oedenrode
06-45770141

jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Facebook pagina

 Instagram

Activiteiten

Er is van alles te doen in jongerencentrum HONK1224. We werken hier vanuit een huiskamerprincipe. Het jongerencentrum is dan ook een bar in huiselijke setting. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd door de jonge vrijwilligers en de jongerenwerkers. Hierbij kun je denken aan uitstapjes, workshops, pooltoernooien, gameavonden en voorlichting over onder andere drugs en alcohol samen met Novadic-Kentron; of over verstandig omgaan met voeding samen met de GGD.

Wil je weten wat er allemaal te doen is de komende tijd?
Volg ons dan via Instagram of Facebook.

Honk 1224

HONK1224 is een plek in de kern van Sint-Oedenrode waar alle jongeren van 12 tot en met 23 jaar doordeweeks in de avond terecht kunnen voor een avondje relaxen, sportieve activiteiten of een goed gesprek. Het centrale punt is de huiskamer. Aan de bar kun je terecht voor frisdrank en iets lekkers, maar alcohol wordt er niet geschonken.

Het activiteitenprogramma, de barinkoop en de inrichting van het jongerencentrum zelf worden grotendeels bepaald door de jonge vrijwilligersgroep en de jongeren zelf. De jongerenwerker ondersteunt hierbij. In de avond kun je binnen hangen en mee activiteiten organiseren en bezoeken. In de middag is er de mogelijkheid om bij de jongerenwerker informatie of advies te vragen.

Meiden onder elkaar

Speciaal voor alle meiden van 12 t/m 23 jaar is er een uitgebreid aanbod van leuke en ontspannende activiteiten. Maak kennis met verschillende sporten of andere doe- en leeractiviteiten. Of kom gewoon een keer binnenlopen. Tijdens deze bijeenkomsten bestaat de begeleiding uitsluitend uit vrouwen; jongens zijn deze avond niet welkom. Gewoon, meiden onder elkaar.

Om de woensdagavond kun je terecht van 19:00-22:00 uur in het jongerencentrum in Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode.
Iedere maand zijn er twee inloopavonden met bijvoorbeeld films en een keur aan activiteiten. Die variëren van Zen-boksen tot creatieve sessies en make-up lessen. Soms zijn er thema-avonden, waarin je voorlichting kunt krijgen over voeding, sexting en zelfredzaamheid. Wil je meer weten over het aanbod, bel of app dan via 06-45770141.

Meidenwerk is er ook voor de kerkdorpen Olland, Boskant en Nijnsel, omdat het belangrijk is deel te nemen aan speciale activiteiten. Bovendien maak je dan kennis met leeftijdgenoten uit de andere dorpen.

Voor een aantal activiteiten vragen wij om je in te schrijven en soms vragen we een kleine bijdrage

Ons team

Het team van jongerencentrum Honk1224 bestaat uit 4 jongerenwerkers, een aantal stagiairs en een aantal enthousiaste jonge vrijwilligers.

Jongerenwerkers
Bij de jongerenwerkers kun je terecht voor informatie en advies, maar ook met ideeën voor activiteiten. De jongerenwerkers zijn vaak op onregelmatig tijden aan het werk wanneer de jongeren niet op school zijn. Vaak zul je ze dus in de avonduren tegenkomen in het jongerencentrum of op straat.
Het doel van de jongerenwerkers is om jongeren te begeleiden en te ondersteunen met opgroeien en te helpen met het deelnemen aan de maatschappij.
De jongerenwerkers zijn een luisterend oor voor jou en jij als jongere kunt altijd contact opnemen met de jongerenwerkers, als je tegen bepaalde problemen aanloopt. Dit kan zijn als je je zorgen maakt over een groepsgenoot, maar ook als je merkt dat buurtbewoners bang zijn voor jullie groep wanneer jullie buiten hangen.
De jongerenwerkers van Welzijn De Meierij zijn actief in Sint-Oedenrode en de dorpen Boskant, Olland en Nijnsel. Het jongerenwerk wordt in Schijndel verzorgd door Bizzi en in Veghel door De Kluis.
Het jongerenwerk van Welzijn De Meierij in Sint-Oedenrode werkt nauw samen met het jongerenwerk in Schijndel en Veghel.

De jongerenwerkers van Welzijn de Meierij en Honk1224 zijn:
Jasper Ondersteijn
0639516786
j.ondersteijn@welzijndemeierij.nl

Jack Elbers
0645770141
j.elbers@welzijndemeierij.nl

Monique Živanovič – Stegenga
0651772625
m.zivanovic@welzijndemeierij.nl

Sietse Willems
0639516786
s.willems@welzijndemeierij.nl

Stageplekken en vrijwilligerswerk

Stagiair(e)s
Sociaal Maatschappelijke Studies (MBO) / Sociale studies (HBO)
Studeer jij Sociaal Maatschappelijke Studies (MBO) of Sociale Studies (HBO) en zoek jij nog een uitdagende stageplek? Dan ben je bij Honk1224 aan het juiste adres! Je gaat aan de slag in een divers team van vaste medewerkers, stagiairs en vrijwilligers. Lijkt het jou wat? Stuur dan je CV met motivatie naar jongerenwerk@welzijndemeierij.nl Let op: Zorg wel dat je op tijd reageert. De stageplekken zijn vaak al voor het nieuwe schooljaar ingevuld.

Maatschappelijke stage
Zoek jij nog een maatschappelijke stageplek? Bij jongerencentrum Honk1224 kun je heel veel dingen doen. Denk hierbij aan bardiensten draaien, een leuke activiteit opzetten en eventuele andere klussen.
Wil jij maatschappelijke stage komen lopen bij ons? Voor meer informatie kijk op: https://job-sjop.stagedoos.nl/ of stuur een e-mailtje naar: jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Vrijwilligers
Wie kan vrijwilliger worden?
Naast de jongerenwerkers en stagiair(e)s wordt jongerencentrum Honk1224 ondersteund door een groep enthousiaste jonge vrijwilligers. Je kunt vrijwilliger worden van jongerencentrum Honk1224 als je tussen de 15 en 24 jaar bent en uit Meierijstad of omgeving komt.

Wat houdt het vrijwilligerswerk bij jongerencentrum Honk1224 in?
Als vrijwilliger help je bij allerlei taken. Hierbij kun je denken aan het helpen met bardiensten, het organiseren van een pooltoernooi of gameavond, maar ook aan het helpen bij klussen en techniek. Als vrijwilliger krijg je niet betaald, maar het betekent ook niet dat je het helemaal voor niks doet. Je krijgt per avond dat je vrijwilligerswerk doet een paar gratis drankjes en je mag mee naar het jaarlijkse vrijwilligersuitje. Daarnaast is het ook super gezellig!
Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk te komen doen? Kom dan naar jongerencentrum Honk1224 of mail naar: jongerenwerk@welzijndemeierij.nl.

© Copyright Welzijn De Meierij | Powered by ShareAll