Jongerenactiviteiten

Openingstijden Honk1224

informatie & advies
Maandag 14:30 – 17:30 uur
Dinsdag 14:30 – 17:30 uur
Woensdag 14:30 -17:30 uur
Donderdag 14:30 – 17:30 uur,
behalve als wij andere afspraken hebben die buiten het jongerencentrum zijn.

jongerencentrum inloop
Maandag 18:30 – 22:00 uur
Dinsdag 18:30 – 22:00 uur
Woensdag 18:30 – 22:00 uur
Donderdag 18:30 – 22:30 uur

Contact

Bel of app ons gerust als je vragen hebt.

Jongerencentrum Honk1224 Sint-Oedenrode
06-45770141

jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Facebook pagina

 Instagram

Openingstijden Bizzi

Informatie en advies
Maandag 14:00 – 17:00 uur
Dinsdag 14:00 – 17:00 uur
Woensdag 14:00 -17:00 uur
Donderdag 14:00 – 17:00 uur,
behalve als wij andere afspraken hebben die buiten het jongerencentrum zijn.

Jongerencentrum inloop
Maandag 19:00 – 22:00 uur
Dinsdag 19:00 – 22:00 uur
Woensdag 19:00 – 22:00 uur
Donderdag 19:00 – 22:00 uur

Contact

Bel of app ons gerust als je vragen hebt.

Jongerencentrum Bizzi Schijndel

06-12727998

jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Facebook pagina

Instagram

Activiteiten Honk1224 en Bizzi

Er is van alles te doen in onze jongerencentra HONK1224 in Sint-Oedenrode en Bizzi in Schijndel. Zie de jongerencentra als een huiskamer. Het jongerencentrum is dan ook een bar in huiselijke sfeer. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd door de jonge vrijwilligers en de jongerenwerkers. Hierbij kun je denken aan uitstapjes, workshops, pooltoernooien, gameavonden. Daarnaast organiseren we voorlichtingen met thema’s als drugs en alcohol of verstandig omgaan met voeding. Dit gebeurt samen met bijvoorbeeld Novadic-Kentron en GGD. 

Wil je weten wat er allemaal te doen is de komende tijd? 

Volg jongerencentrum Honk1224 Sint-Oedenrode dan via Instagram of Facebook. 

Volg jongerencentrum Bizzi Schijndel dan via Instagram of Facebook 

Jongerencentrum Honk 1224

HONK1224 is een plek in Sint-Oedenrode waar alle jongeren van 12 tot en met 23 jaar doordeweeks in de avond terecht kunnen. Jongeren kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld: 

-een avondje relaxen 

-sportieve activiteiten 

-een goed gesprek.  

Het middelpunt van het jongerencentrum is de huiskamer. Aan de bar kun je terecht voor frisdrank en iets lekkers, maar alcohol wordt er niet geschonken. 

Jonge vrijwilligers en jongeren bepalen zelf de inrichting van het jongerencentrum. Ook bepalen de jongeren grotendeels zelf de barinkoop en het activiteitenprogramma. De jongerenwerker ondersteunt hierbij. In de avond kun je binnen hangen en mee activiteiten organiseren en bezoeken. In de middag is er de mogelijkheid om bij de jongerenwerker informatie of advies te vragen. 

Meiden van de Meierij Sint-Oedenrode

Speciaal voor alle meiden van 12 t/m 23 jaar is er een uitgebreid aanbod van leuke en ontspannende activiteiten. Maak kennis met verschillende sporten of andere doe- en leeractiviteiten. Of kom gewoon een keer binnenlopen. Tijdens deze bijeenkomsten bestaat de begeleiding uitsluitend uit vrouwen; jongens zijn deze avond niet welkom. Gewoon, meiden onder elkaar.

Om de woensdagavond kun je terecht van 19:00-22:00 uur in het jongerencentrum in Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode.
Iedere maand zijn er twee inloopavonden met bijvoorbeeld films en een keur aan activiteiten. Die variëren van Zen-boksen tot creatieve sessies en make-up lessen. Soms zijn er thema-avonden, waarin je voorlichting kunt krijgen over voeding, sexting en zelfredzaamheid.

Meidenwerk is er ook voor de kerkdorpen Olland, Boskant en Nijnsel, omdat het belangrijk is deel te nemen aan speciale activiteiten. Bovendien maak je dan kennis met leeftijdgenoten uit de andere dorpen.

Voor een aantal activiteiten vragen wij om je in te schrijven en soms vragen we een kleine bijdrage

Jongerencentrum Bizzi

Jongerencentrum Bizzi is een plek in Schijndel waar jongeren terecht kunnen om te chillen, gamen of een goed gesprek. Zie het als een huiskamer, gameroom of bar (er wordt geen alcohol of energydrank geschonken. Bizzi probeert te voldoen aan de wensen van alle jongeren uit Meierijstad en omgeving. Jongeren vullen samen met de jongerenwerkers het programma in. In Bizzi worden verschillende activiteiten georganiseerd. Denk aan uitstapjes, kookactiviteiten, game en poolactiviteiten, maar ook voorlichtingen over drugs, alcohol en voeding. Dit in samenwerking met onze netwerkpartners zoals GGD en Novadic-Kentron. 

Meiden van de Meierij Schijndel

Door contacten die meidenwerkers met meiden leggen, bezoeken zij activiteiten die binnen en buiten Bizzi worden georganiseerd, waaronder specifieke meidenactiviteiten. Jongens zijn tijdens deze activiteiten niet aanwezig en het programma wordt begeleid door enkel vrouwelijke medewerkers (jongerenwerkster, stagiaires en vrijwilligers). Bij de ontwikkeling van activiteiten hebben meiden gaandeweg een actieve rol in de voorbereiding en uitvoering. Zij zijn aan zet, met ondersteuning van de meidenwerkers. De activiteiten vinden plaats, op het moment dat de meiden aangeven wat voor hen uitkomt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Een filmavond, samen koken, zwemmen, workshop sushi maken, enz. 

De meidenwerkster is altijd op woensdagmiddag en avond aanwezig in Bizzi. 

Voor een aantal activiteiten vragen wij om je in te schrijven en soms vragen we een kleine bijdrage.

Wil je meer weten over het aanbod, bel of app dan via: 06-43026676

Ons team

Het team van jongerencentrum Honk1224 en van jongerencentrum Bizzi bestaat uit 9 jongerenwerkers, een aantal stagiairs en een aantal enthousiaste jonge vrijwilligers. 

Jongerenwerkers
Bij de jongerenwerkers kun je terecht voor informatie en advies, maar ook met ideeën voor activiteiten. De jongerenwerkers zijn vaak op onregelmatig tijden aan het werk wanneer de jongeren niet op school zijn. Vaak zul je ze dus in de avonduren tegenkomen in het jongerencentrum of op straat.
Het doel van de jongerenwerkers is om jongeren te begeleiden en te ondersteunen met opgroeien en te helpen met het deelnemen aan de maatschappij.
De jongerenwerkers zijn een luisterend oor voor jou en jij als jongere kunt altijd contact opnemen met de jongerenwerkers, als je tegen bepaalde problemen aanloopt. Dit kan zijn als je je zorgen maakt over een groepsgenoot, maar ook als je merkt dat buurtbewoners bang zijn voor jullie groep wanneer jullie buiten hangen.
De jongerenwerkers van Welzijn De Meierij zijn actief in Sint-Oedenrode en Schijndel en de omliggende dorpen Boskant, Olland, Nijnsel en Wijbosch. Het jongerenwerk wordt in Sint Oedenrode wordt verzorgd door jongerencentrum Honk 1224. Het jongerenwerk in Schijndel wordt verzorgd door jongerencentrum Bizzi en in Veghel door jongerencentrum De Kluis.
Het jongerenwerk van Welzijn De Meierij werkt nou samen met het jongerenwerk van ONS-Welzijn in Veghel onder de naam Jongerenwerk Meierijstad. 

De jongerenwerkers van Welzijn de Meierij zijn:

 • Jasper Ondersteijn (aanspreekpunt jongerencentrum Bizzi Schijndel)
  06-12727998
  j.ondersteijn@welzijndemeierij.nl
 • Jack Elbers (aanspreek jongerencentrum Honk1224 Sint-Oedenrode)
  06-45770141
  j.elbers@welzijndemeierij.nl
 • Jelle van der Burgt
  06-38563194
  j.burgt@welzijndemeierij.nl
 • Hanneke van Weert (Meiden van de Meierij Schijndel)
  h.weert@welzijndemeierij.nl
 • Rein Bouwmans
  06-51991488
  r.bouwmans@welzijndemeierij.nl
 • Sietse Willems
  06-39516786
  s.willems@welzijndemeierij.nl
 • Nina Voets
  06-83411351
  n.voets@welzijndemeierij.nl

Stageplekken en vrijwilligerswerk

Stagiair(e)s
Sociaal Werk (MBO) / Social Work (HBO)
Studeer jij Sociaal Werk (MBO) of Social Work (HBO) en zoek jij nog een uitdagende stageplek? Dan ben je bij het jongerenwerk van Welzijn De Meierij aan het juiste adres! Je gaat aan de slag in een divers team van vaste medewerkers, stagiairs en vrijwilligers. Lijkt het jou wat? Stuur dan je CV met jou motivatie en reden waarom je bij ons stage wilt lopen naar jongerenwerk@welzijndemeierij.nl Let op: Zorg wel dat je op tijd reageert. De stageplekken zijn vaak al voor het nieuwe schooljaar ingevuld.

Maatschappelijke stage
Zoek jij nog een maatschappelijke stageplek? Bij jongerencentrum Honk1224 en bij jongerencentrum Bizzi kun je heel veel dingen doen. Denk hierbij aan bardiensten draaien, een leuke activiteit opzetten en eventuele andere klussen.
Wil jij maatschappelijke stage komen lopen bij ons? Voor meer informatie kijk op: https://www.match2gether.nl/of stuur een e-mailtje naar: jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Vrijwilligers
Wie kan vrijwilliger worden?
Naast de jongerenwerkers en stagiair(e)s worden de jongerencentra ondersteund door een groep enthousiaste jonge vrijwilligers. Je kunt vrijwilliger worden van jongerencentrum Honk1224 of jongerencentrum Bizzi als je tussen de 15 en 24 jaar bent en uit Meierijstad of omgeving komt.

Wat houdt het vrijwilligerswerk bij jongerencentrum Honk1224 of jongerencentrum Bizzi in?
Als vrijwilliger help je bij allerlei taken. Hierbij kun je denken aan het helpen met bardiensten, het organiseren van een pooltoernooi of gameavond, maar ook aan het helpen bij klussen en techniek. Als vrijwilliger krijg je niet betaald, maar het betekent ook niet dat je het helemaal voor niks doet. Je krijgt per avond dat je vrijwilligerswerk doet een paar gratis drankjes en je mag mee naar het jaarlijkse vrijwilligersuitje. Daarnaast is het ook super gezellig!
Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk te komen doen? Kom dan naar jongerencentrum Honk1224 of jongerencentrum Bizzi of mail naar: jongerenwerk@welzijndemeierij.nl. 

© Copyright Welzijn De Meierij