Klussendienst

Wanneer je wat ouder bent of wanneer je een lichamelijke beperking hebt, dan kun je waarschijnlijk wel wat ondersteuning gebruiken als het gaat om het uitvoeren van kleine klusjes in huis. Denk daarbij aan het ophangen van een schilderijtje, een handgreep of rookalarm plaatsen, een klemmende deur bijschaven, een stopcontact repareren, de gootsteen ontstoppen of onderhoud plegen aan je kleine tuin. Ook een eenvoudige fietsreparatie wordt opgelost door onze gespecialiseerde vrijwilligers.

De klussendienst is een dienst voor inwoners van Sint-Oedenrode en Schijndel die:
• Vanwege een beperking niet zelfstandig in staat zijn om de klusjes uit te voeren
• Niet kunnen terugvallen op familie of kennissen om die klusjes te verrichten
• Niet de financiële middelen hebben om een bedrijf in te schakelen.

Een klus wordt steeds door 2 vrijwilligers uitgevoerd en moet in een dagdeel te doen zijn. Zij brengen het benodigde gereedschap mee. Je betaalt voor een klus € 2,50 per half uur. Dit kun je, na de klus, afrekenen bij de vrijwilligers van de klussendienst. Materiaalkosten zijn voor eigen rekening.

Neem contact met ons op voor meer informatie en voor het aanmelden van een klus, dit kan via het telefoonnummer 073-544 1400 of stuur een mail naar info@welzijndemeierij.nl.

Repair café

Het Repair Café is een activiteit die draait om (samen) repareren. Bezoekers nemen van thuis defecte spullen mee, zoals kleding, kleine meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etcetera. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundige vrijwilligers aan de slag zodat ze er ook zelf wat van leren. Gereedschap en materiaal is aanwezig zodat reparaties uitgevoerd kunnen worden. Bijzonder is dat er in Schijndel de mogelijkheid is om messen te laten slijpen.

Door het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Het Repair Café wordt in Schijndel bij Welzijn De Meierij georganiseerd. Je kunt elke tweede donderdag van de maand van 13.30 uur tot 16.00 uur bij het Repair Café terecht. Alleen als deze datum op een feestdag of in een schoolvakantie valt, vervalt de activiteit.

Knoppendienst

Het leven is aangenamer en gemakkelijker geworden met de komst van vele apparaten die we dagelijks in huis gebruiken.
 Waar zouden we zijn zonder wasmachine of (mobiele) telefoon?
De hoeveelheid apparaten is in de loop der jaren toegenomen, evenals hun gebruiksmogelijkheden.

De bediening van apparaten is echter niet gemakkelijker geworden. Zelfs met een gebruiksaanwijzing lukt het veel mensen niet om de apparaten optimaal te gebruiken.

Ouderen zijn daarop geen uitzondering. Het is dan prettig om op iemand terug te kunnen vallen die het kan uitleggen en het even voor kan doen.

De Knoppendienst kan je in die gevallen van dienst zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

© Copyright Welzijn De Meierij