Blinden en slechtzienden

Welzijn De Meierij biedt ontmoetings- en ontspanningsbijeenkomsten voor blinden en slechtzienden.
De bijeenkomsten vinden om de week plaats op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur bij Welzijn De Meierij, Steeg 9f, te Schijndel.

Op deze middagen kunnen de deelnemers gebruik maken van het informatie- en ontspanningsaanbod. Er worden gezelschapsspelen gedaan met aangepaste materialen en de deelnemers delen ervaringen met elkaar. De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers, die specifiek geschoold zijn. Voor de bijeenkomsten wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Als je zou willen deelnemen, maar je niet op eigen gelegenheid kunt komen, kunnen wij je mogelijk helpen bij het zoeken van een oplossing. Heb je vragen of wil je iets delen, neem dan contact met ons op.

Omgaan met dementie

Welzijn De Meierij biedt dit jaar een cursus aan voor naasten en familieleden van mensen met dementie.
Met deze cursus worden onder andere vaardigheden aangeleerd om beter om te gaan met de persoon met dementie.

Globaal programma:
‐ Meer informatie over dementie
‐ Weten welke veranderingen er optreden in het dagelijks leven
‐ Handvatten krijgen in het omgaan met dementie
‐ Meer tijd en aandacht voor jezelf vrijmaken
‐ Je verhaal vertellen en ervaringen delen met anderen

Informatie uitwisselen en elkaar adviseren kan een grote steun zijn. Wil je ook graag deelnemen aan de cursus, neem dan contact op met Welzijn De Meierij.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke bijeenkomst staat er een ander thema centraal.

In een ontspannen sfeer kunnen bezoekers hun ervaringen, tips, vragen en ideeën met elkaar delen. Dit allemaal onder leiding van een deskundige gespreksleider.

Het Alzheimer Café wordt elke dinsdag van de maand gehouden. In de even maanden is het in Eigen Herd in Uden. In de oneven maanden in Het PieterBrueghelhuis in Veghel.

Alle informatie hierover kun je vinden op hun webpagina.

Heb je nog vragen of wil je iets delen? Neem dan contact op met Welzijn De Meierij.

Café Brein

Café Brein is een trefpunt voor mantelzorgers (partners, familieleden en vrienden) en getroffenen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, een ongeval, een hersentumor of na reanimatie. 

Het initiatief is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen SWZ, Zorggroep Elde, Stichting Laverhof, MEE, de welzijnsinstellingen ContourdeTwern, Welzijn De Meierij en Bint.

Tijdens de bijeenkomsten staat er een passend onderwerp centraal, in een gezellige en ontspannen sfeer. De bijeenkomsten vinden altijd op een maandag plaats, meestal de tweede maandag van de maand. Café Brein is bedoeld voor inwoners van de regio Boxtel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Schijndel.

Heb je zelf of een familielid een niet aangeboren hersenletsel (NAH) dan nodigen wij je van harte uit om aanwezig te zijn! De toegang is gratis. De koffie of thee en iets lekkers staan voor je klaar.

Locatie: Liduina, Zaal Dommelzicht, Liduinahof 35, 5281AD Boxtel.

Tijden: Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur; het Café is open vanaf 19.00 uur.

Voor meer informatie kun je bellen naar:
Welzijn De Meierij: Lotte van der Heijden, 06-205 87 089
CoutourdeTwern Boxtel: Veerle Slosse, 06-222 32 862

Aandacht voor verlies Samen onderweg

Rouwcafé

Welzijn De Meierij organiseert met haar samenwerkingspartners om de maand op een dinsdagavond een Rouwcafé. Tijdens de bijeenkomsten staat er elke keer een ander thema centraal. Bij het rouwcafé draait het om het ontmoeten van lotgenoten en het verkrijgen van informatie over rondom ‘rouw’.

Als dat wat je mist, voortdurend in je gedachten is.

Het Rouwcafé wordt afwisselend gehouden in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

Voor meer informatie over het Rouwcafé kun je contact opnemen met Welzijn De Meierij:
Lotte van der Heijden, 06-20 587 089
Nelleke Zomer, 06-14 329 432

Persoonlijke ondersteuning

Het is mogelijk om thuis in gesprek te gaan met een vrijwilliger met rouw en levenservaring, die hiervoor een training gevolgd heeft.

Al mijn gevoelens mochten er zijn, dat heeft mij zo goed gedaan.

Niet iedereen voelt zich prettig in een groep. Daarom bieden wij de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek en een luisterend oor van een vrijwilliger bij je thuis. Neem gerust contact op voor een afspraak. Wij kunnen je ook bezoeken als je niet meer thuis woont.

© Copyright Welzijn De Meierij