Tienjarig jubileum Welzijn De Meierij

Op 1 januari van dit jaar vierde Welzijn De Meierij haar tienjarig bestaan. Om deze prachtige mijlpaal te vieren, staat deze week een feestweek centraal. Er is een geweldig leuk en creatief programma samengesteld, dat in enkele maanden in elkaar is gezet door een groep medewerkers van de organisatie. 

Lokaal sociaal werk 
De afgelopen tien jaar stonden in het teken van verbinden. De verbinding aangaan met elkaar en in verbinding blijven. Welzijn De Meierij heeft bewezen dat het voortzetten van lokaal sociaal werk zijn vruchten afwerpt.  

 “De medewerkers kennen de wijken, de buurten, de mensen en vooral de verhalen, de waarden en normen die voor de mensen van belang van betekenis zijn. Dit maakt dat je sneller de weg vindt in een lokaal netwerk, en dat je makkelijker mensen kan vinden om vrijwilligerswerk te doen.” – Aldus Trix Cloosterman, directeur-bestuurder Welzijn De Meierij. 

Welzijn De Meierij kent momenteel ruim 450 lokale vrijwilligers die vooral uitvoering geven aan haar activiteiten. Deze lokale groep enthousiaste vrijwilligers maken samen met de sociaal werkers het lokaal sociaal werk. 

Feestweek 
Welzijn De Meierij is trots op alle ontwikkelingen en resultaten van de afgelopen tien jaar en dit moet gevierd worden. Dit zullen zij doen door middel een feestweek, zodat alle betrokken partijen kunnen meedoen aan leuke activiteiten. De ontmoetingsruimte in Schijndel is omgetoverd tot feestzaal, voor een warm onthaal vol met ballonnen en taart. Ook staan er tal van leuke activiteiten gepland voor de vrijwilligers en inwoners, een reünie voor oud-medewerkers en een stakeholdersontbijt voor samenwerkingspartners.