Update buurt en wijkondersteuning

Koffiepraat aan de deur loopt als een trein. De sociaal werkers herkenbaar aan de bodywarmer met logo lopen door de wijken met een bloemetje en voor een praatje. Het is nu moeilijk om ergens af te spreken en daarom komen zij naar u toe! Tijdens het lopen zullen zij aanbellen bij verschillende bewoners. Daarbij bieden zij een bloem, een kopje koffie of iets anders leuks aan met de vraag: Hoe gaat het met je?

Mocht je ons zien lopen en heb je behoefte aan een praatje, mag je ons altijd aanspreken. Helaas kunnen wij niet verder afspreken dan de inrit of voordeur en houden wij anderhalve meter afstand. Misschien tot binnenkort?

Het VoorDeBuurt Fonds is een samenwerkingsfonds waarin de Regiobank en het Oranjefonds, initiatieven wil ondersteunen voor een betere buurt. In dorpen waar adviseurs van RegioBank gevestigd zijn, willen zij sociale initiatieven steunen die mensen met elkaar verbinden. “Want een mooiere samenleving begint in de buurt. Als we naar elkaar omkijken, hoeft niemand er alleen voor te staan”.

Naast hulp en financiële steun, krijgen deze initiatieven toegang tot het inzamelingsplatform VoordeBuurt. Zo kunnen ze een inzamelingsactie starten in de buurt. Dorpsbewoners, ondernemers en adviseurs van RegioBank zorgen samen voor genoeg geld, draagvlak én vrijwilligers.

Wil je meer informatie? Kijk op: https://www.oranjefonds.nl/voordebuurt-fonds of https://www.regiobank.nl/voordebuurt-fonds.html