Update Sociale Activering

De vrijwilligers van het creatief textiel atelier hebben in december vorig jaar meer dan 100 mondkapjes gemaakt voor de Vincentius vereniging!

Iedere woensdagochtend staan gewoonlijk de naaimachines klaar in het leslokaal. Anderstalige vrouwen die willen oefenen met Nederlands praten en willen naaien, zijn dan welkom. De deelnemers leren met de naaimachine werken en kleding te maken. Tussendoor is er tijd voor een gezellig kopje koffie, vaak met iets lekkers erbij, gebakken door een van de deelnemers. Vijf vrijwilligers begeleiden deze activiteit. Het zijn vrouwen die veel ervaring hebben met naaien. Ze zijn goed met de naaimachine en kunnen ook patronen maken.

Toen het dragen van een mondkapje per 1 december vorig jaar verplicht werd, kregen we het idee om mondkapjes te maken. Voor inwoners met een krappe beurs zou dat een welkom cadeau zijn. Vincentiusvereniging Schijndel wilde ze graag uitdelen via de voedselhulppakketten. De vrijwilligers van het textielatelier waren meteen enthousiast en gingen aan de slag. Zij hebben afgelopen december meer dan 100 mondkapjes gemaakt van allerlei verschillende stofjes. Dat zag er zo leuk en vrolijk uit! Ook was het fijn om elkaar op deze manier weer even te zien en bij te kletsen. Wel corona-proof natuurlijk. Manon van Dinther van de Vincentiusvereniging kwam ze zelf ophalen en bedankte de vrijwilligers hartelijk.

 

De zoete inval, een activiteit in de zwengel voor psychosociaal kwetsbare volwassenen is in de coronaperiode uitgebreid met Stap voor stap.

Jeugdgebouw De Zwengel in Schijndel herbergt niet alleen bezoekers. Het is ook een veilige haven voor psychosociaal kwetsbare volwassenen. Sinds 2019 valt deze activiteit onder Welzijn De Meierij en heet De Zoete Inval.  Op twee van de drie dagdelen per week waarop De Zoete Inval geopend is, wordt ook een maaltijd bereid.  Het afgelopen jaar is deze activiteit zoveel mogelijk doorgegaan. In de coronaperiode uitgebreid met Stap voor stapDeelnemers die daar behoefte aan hebbenworden extra ondersteund tijdens een wandeling met de sociaal werker. Daarnaast is er in de zomerperiode elke week coronaproof een fietstocht georganiseerd waarin in kleine groepjes een leuke route gefietst kon worden. 

Zie hier het filmpje over Stap voor stap: Welzijnswerker Peter Driessen wandelt nu met zijn cliënten | Omroep Meierij