Bloemschikken

Onder begeleiding van zeer ervaren vrijwilligers wordt uitleg gegeven over bloemen en technieken en stap voor stap een mooi bloemstuk gemaakt. Om de week een bloemstukje maken en andere mensen ontmoeten. Tussentijds aanmelden is vaak mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie: Schijndel, keramieklokaal Welzijn De Meierij
Cursustijden: vrijdag 09.30-11.30 uur
Start: 11 oktober 2019
Cursusduur: 12 lessen (1x per twee weken)
Kosten voor inwoners van Meierijstad: € 60,00 (exclusief bloemen)
Kosten voor overige deelnemers: € 72,00 (exclusief bloemen)

Keramiek

Op een ontspannen manier creatief bezig zijn met klei. Van en met elkaar leren met begeleiding van een docent keramiek. Klei kun je via ons aanschaffen.
Inschrijven kan per blok van 15 lessen. Tussentijds aanmelden is vaak mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie: Schijndel, keramieklokaal Welzijn De Meierij
Cursustijden: woensdag 09.30-12.00 uur
Start: september 2019
Cursusduur: 15 lessen
Kosten voor inwoners van Meierijstad: € 80,00 (excl. materiaalkosten)
Kosten  voor overige deelnemers: € 96,00 (excl. materiaalkosten)

Intuïtief tekenen en schilderen

Voorop staat het plezier dat wordt beleefd aan het tekenen en schilderen, waarbij alle ruimte is voor eigen expressie. In deze cursus leer je vrij tekenen en schilderen zonder een opgezet plan te hebben. Tijdens de cursus krijg je informatie over kleurgebruik, compositie, materiaalgebruik en technieken die je kunt gebruiken. * De cursusprijs is exclusief materiaalkosten. U kunt inschrijven per blok van 15 lessen. Tussentijds aanmelden is vaak mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie: Schijndel, tekenlokaal Welzijn De Meierij
Cursustijden: maandag 09.00-11.30 uur en 13.00-15.30 uur
Start: september 2019
Cursusduur: 15 lessen
Kosten voor inwoners van Meierijstad: € 80,00 (excl. materiaalkosten)
Kosten voor overige deelnemers: € 96,00 (excl. materiaalkosten)

Tekenen en schilderen

In deze ontmoetingscursus komen alle basistechnieken van het tekenen en schilderen aan de hand van de waarneming aan bod. Zoals vorm en restvorm, licht en schaduw, kleuren mengen, portrettekenen en perspectief. Elke bijeenkomst sluiten we samen af met een korte bespreking van het gemaakte werk. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt inschrijven per blok van 15 lessen. Tussentijds aanmelden is vaak mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie: Schijndel, tekenlokaal Welzijn De Meierij
Cursustijden: dinsdag 09.30 uur -12.00 uur
Start: september 2019
Cursusduur: 15 lessen
Kosten voor inwoners van Meierijstad: € 80,00 (excl. materiaalkosten)
Kosten voor overige deelnemers: € 96,00 (excl. materiaalkosten)

Creatief textielatelier

Leer hoe je je eigen kleding maakt en/of repareert. Via patronen leer je stap voor stap kleding voor jezelf of bijvoorbeeld voor je kinderen maken onder begeleiding van ervaren vrijwilligers. Dit is een inloopactiviteit gedurende het cursusseizoen.

Locatie: Schijndel, leslokaal Welzijn De Meierij
Cursustijden: woensdag 09.00 uur – 11.00 uur
Start: september 2019
Cursusduur: inloopactiviteit
Kosten: € 12,50 per 5 lessen (knippenkaart)

Burgerinitiatieven

Welzijn De Meierij ondersteunt ook initiatieven van burgers in het kader van ontmoetingsactiviteiten. Heb je een leuke hobby en wil je die graag delen met andere mensen, dan kan dat bij Welzijn de Meierij. Op dit moment zijn er al twee activiteiten die zelfstandig draaien. Keramiek op maandagochtend en Mandala tekenen op dinsdagmiddag. Welzijn de Meierij ondersteunt deze initiatieven en stelt ruimte beschikbaar om mensen met elkaar te verbinden en te laten ontmoeten. Daarnaast zal Welzijn De Meierij in overleg vragen of deze ervaren burgers binnen het welzijnsgebied ook iets kunnen betekenen voor andere doelgroepen of diensten. Bijvoorbeeld, vrijwillige begeleiders van de keramiekgroep gaan nu ook een ontmoetingsgroep keramiek begeleiden voor mensen met een lichte beperking. Zo krijgen we kruisbestuivingen en wederdiensten. Heb je ideeën of vragen, neem dan contact met ons op. We kijken graag samen naar mogelijkheden.

© Copyright Welzijn De Meierij | Powered by ShareAll