Keramiek

Keramiek zelfstandig

Gebruik maken van een ruimte waar je kunt boetseren, en waar je werk na goed drogen voor je gebakken wordt. Op een ontspannen manier creatief bezig zijn met klei in een gezellige sfeer met anderen. Van en met elkaar leren onder begeleiding van ervaren vrijwilligers. De groep bestaat uit vaste deelnemers. Met nieuwe deelnemers wordt een intakegesprek gehouden.

Vrijwillige begeleiding:
Maandag: Piet Steenbakkers en Leonne Peijnenburg
Dinsdag: Ardien van Beek
Doelgroep: Mensen die door creatief bezig te zijn een steuntje in de rug krijgen
Duur: 2,5 uur
Exclusief eventuele materiaalkosten. Klei moet aangeschaft worden via WDM.

Hoe gaat zo’n les?
Iedereen gaat zelf aan de slag. De vrijwilligers helpen bij het komen tot ideeën. Ze leggen wat uit over materiaal, en hoe je kunt keramieken. Ze geven tips en vragen of ze kunnen helpen. Aan het einde van de les laten we alles drogen en wordt het voor ons gebakken. Daarna kunnen we kiezen tussen glazuren of verven.

Keramiek met docent

Op een ontspannen manier creatief bezig zijn met klei en van en met elkaar leren. Onder begeleiding van een professioneel kunstenaar gespecialiseerd in keramiek. De groep bestaat deels uit vaste deelnemers. Met nieuwe deelnemers wordt een intakegesprek gehouden.

Docent: Suzanne van Doremalen
Doelgroep: Mensen die door creatief bezig te zijn een steuntje in de rug krijgen. Duur: 2,5 uur

De docent kan je ook helpen als je beperkingen hebt, of anderstalig bent.

Wat je gaat leren
Het werken vanuit een massief beeld;
Opbouwtechnieken met behulp van rolletjes of plakken;
Het bouwen met platen;
Overige technieken zoals glazuren.

Hoe gaat zo’n les?
We beginnen de les met het bewonderen en bespreken van elkaars werk dat uit de oven is gekomen. Daarna gaan we aan de slag. Nieuwe cursisten krijgen hierbij extra aandacht. Terwijl we aan het werk zijn, geeft de docent ons tips en aanwijzingen. Meestal met een werk waar we nog mee bezig zijn. Soms werken we vanuit een opdracht.

Bijzonder leuk

Samen iets leuks doen! Activiteit voor mensen met een lichte beperking of lichte geheugenproblemen en hun mantelzorgers.

Doelgroep: Mensen met een lichte beperking of lichte geheugenproblemen en hun mantelzorgers.

Informeer bij Welzijn De Meierij welke activiteiten van Bijzonder Leuk aangeboden worden.

Tekenen en schilderen

In een gezellige sfeer leren tekenen en schilderen onder begeleiding van een professioneel kunstenaar.

Docent: Gerry de Groot
Doelgroep: Iedereen die het leuk vindt meer te leren over tekenen en schilderen. Mensen die door creatief bezig te zijn een steuntje in de rug krijgen.

Duur: 2,5 uur

Wat je gaat leren
Eens per maand geeft de docent een theoretische les van ongeveer twintig minuten.
Daarnaast leren we onder andere over:
De verschillende potloden;
De effecten op papier;
Perspectief;
Hoe je een schilderij voorbereidt;
Hoe je kwasten moet schoonmaken;
De verschillende soorten verf;
Pastelkrijt.
Aan de hand van het werk waar we op dat moment mee bezig zijn leren we ook andere technieken.

Hoe gaat zo’n les?
We beginnen de les met het werk waar we op dat moment mee bezig zijn. We hebben eigen materialen bij ons, en maken gebruik van de schilderezels in het lokaal. De docent loopt rond. Ze begeleidt ons en geeft tips. Halverwege de les is er een pauze.

Creatief textielatelier

Het naaiatelier is geen cursus. Er staan hier naaimachines. Je kunt komen naaien. Je kunt ook oefenen met Nederlands praten.

Vrijwillige begeleiding: Vijf vrijwilligers helpen ons. Het zijn vrouwen die veel ervaring hebben met naaien. Ze zijn goed met de naaimachine. Ze kunnen ook patronen maken.

Doelgroep: Anderstalige vrouwen die graag Nederlands willen praten en gezellig willen samen zijn. Iedereen die een naaimachine wil komen gebruiken.

Duur: 2 uur

Burgerinitiatieven

Welzijn De Meierij ondersteunt ook initiatieven van burgers in het kader van ontmoetingsactiviteiten. Heb je een leuke hobby en wil je die graag delen met andere mensen, dan kan dat bij Welzijn de Meierij. Welzijn de Meierij ondersteunt deze initiatieven en stelt ruimte beschikbaar om mensen met elkaar te verbinden en te laten ontmoeten. Heb je ideeën of vragen, neem dan contact met ons op. We kijken graag samen naar mogelijkheden.

© Copyright Welzijn De Meierij