Vrijwilligerspunt Meierijstad

Het Vrijwilligerspunt Meierijstad motiveert iedere inwoner van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel om vrijwilligerswerk te gaan doen en steunt maatschappelijke organisaties bij het vinden van vrijwilligers voor hun vrijwilligersvraag.
Wij onderscheiden twee partijen waarmee en waarvoor wij werken: de vrijwilliger en de vrijwilligersorganisaties.
Het vrijwilligerspunt houdt zich vooral bezig met:
‐ het matchen tussen vraag en aanbod
‐ informatie en advies geven over de positie van de vrijwilliger
‐ het zorgen voor promotie van vrijwilligerswerk.
Onze maatschappij heeft een behoefte aan vrijwilligers. Doordat mensen ouder worden en langer thuis moeten blijven wonen, neemt de vraag naar ondersteuning van deze kwetsbare groep alleen maar toe. Voor vrijwilligers is het uitvoeren van vrijwilligerswerk een mooie mogelijkheid om te groeien en actief te blijven op de arbeidsmarkt. Het is een goede tijdsbesteding en wordt beloond met dankbaarheid en waardering.
Heb je nog vragen of wil je iets delen? Neem gerust contact op met ons op.

Vrijwilliger worden

Voorbeelden van organisaties waar vrijwilligers worden ingezet zijn: Museum Jan Heestershuis, kinderopvang, jongerenwerk, woonvormen voor mensen met beperkingen, Paaspop, Veilig Verkeer Nederland, Scouting, zorgboerderijen en Omroep Meierij. Voorbeelden van mogelijke werkzaamheden zijn: bestuursfuncties, huisbezoeken, klussen en tuinwerkzaamheden.

In onze Vacaturebank vrijwilligers staan alle actuele vacatures. Heb je belangstelling, neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk of klik op de knop ‘Reageer’ in de vacature om een email te versturen. Je kunt ook altijd zonder verplichtingen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden, jouw talenten en de beste match. Een focustest biedt duidelijkheid over welk vrijwilligerswerk het beste bij je past en wordt daarom bij elk kennismakingsgesprek aangeboden.

Heb je interesse in het werken als vrijwilliger, heb je een vraag of wil je reageren op een vacature in Schijndel of Sint-Oedenrode?
Neem contact met ons op en vraag naar het Steunpunt Vrijwilligerswerk.
Ook kun je een email sturen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl.

Vrijwilliger zoeken

Ben je op zoek naar een enthousiaste kracht voor je vrijwilligersorganisatie? Dan kun je je bij ons melden. Jouw vacature wordt dan opgenomen in onze vacaturebank.

Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en advies en alle denkbare vragen over vrijwilligerswerk.

Ook denken we graag met je mee over de deskundigheidsbevordering en scholing van vrijwilligers, voor wie we regelmatig trainingen organiseren. Wij ondersteunen jouw organisatie op het gebied van PR, communicatie en marketing. We vragen doorlopend aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk, onder andere via de lokale media.

Heb je een vraag of wil je een vacature plaatsen?
Neem contact met ons op en vraag naar het Steunpunt Vrijwilligerswerk.
Ook kun je een email sturen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Maatschappelijke stages

Maatschappelijke stages zijn gericht op de kennismaking met vrijwilligerswerk voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, waarbij ze door het doen van onbetaald vrijwilligerswerk kennis maken met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is aanspreekpunt voor maatschappelijke stages voor de leerlingen uit Schijndel en Sint-Oedenrode. De stagemakelaar van het steunpunt werft geschikte stageplaatsen voor leerlingen en onderhoudt contacten met de verschillende stageaanbieders.

Heb je een vraag over een stage? Neem contact met ons op of kijk voor meer informatie op https://job-sjop.stagedoos.nl/

Jouw maatschappelijke stage kun je ook bij het jongerencentrum van Welzijn De Meierij invullen.

Vertrouwenspersoon vrijwilligers

Meierijstad is trots en zuinig op haar vrijwilligers. Samen gaan we voor een positief en veilig vrijwilligersklimaat. Ben je vrijwilliger? Heb je vragen, problemen of klachten? Wil je er graag over praten of heb je steun nodig?

Wanneer je dit niet bij de interne vertrouwenscontactpersoon van je vrijwilligersorganisatie kwijt kunt of wilt, dan zijn er twee onafhankelijke vertrouwenspersonen voor alle vrijwilligers in Meierijstad beschikbaar. Zij sluiten aan bij jouw vraag en behoefte. Jij bepaalt zelf wat er wel en niet gedeeld wordt.

De vertrouwenspersoon gaat vertrouwelijk met alle informatie om en kan ook anoniem benaderd worden. Je kunt altijd contact opnemen bij: agressie, seksuele intimidatie, pesten,
discriminatie en integriteit. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

• Inge Schouwink, Welzijn De Meierij
Mailadres: i.schouwink@welzijndemeierij.nl
Telefoonnummer: 06-51662451

• Hester Jansen, ONS welzijn
Mailadres: hester.jansen@ons-welzijn.nl
Telefoonnummer: 06-30151742

Welzijn De Meierij

Wij geloven in de talenten van alle mensen en in de kracht van samenwerken en verbinden. Wij zetten ons elke dag in om mensen, van jong tot oud mee te laten doen. Wij helpen zolang als nodig is.

35+

MEDEWERKERS

15+

FREELANCERS

400+

VRIJWILLIGERS

© Copyright Welzijn De Meierij