Home  |  Contact  |  Downloads  |  Nieuws en informatie     
 
    
 

 

Heeft u vragen? 

Welzijn De Meierij Schijndel

Bezoekadres
Steeg 9F
5482 WN Schijndel
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Welzijn De Meierij Sint-Oedenrode

Bezoekadres
Odendael 3
5492 CT Sint - Oedenrode
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Jeugd- en jongerenwerk

Bezoekadres
Laan van Henkenshage 2
5492 BH Sint-Oedenrode
T: 073 - 5441400 
jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Bezoek ons ook op Facebook


Postadres

Welzijn De Meierij
Postbus 219
5480 AE Schijndel

Mantelzorg & Ouderen 

Samen onderweg 

Samen onderweg
Uw leven verandert flink vanaf het moment dat u mantelzorger wordt. Het kan geleidelijk gaan of heel snel, maar in alle gevallen is het een zware klus, zowel geestelijk als lichamelijk. Wij kunnen u een doorlopende vorm van ondersteuning bieden. Een groep vrijwilligers zet zich graag voor u in, met name voor de volgende onderdelen.

Bij rouw en verlies
Ondersteuning van de zieke en zijn of haar omgeving in de palliatieve fase. Als sterven in beeld komt, dan is er iemand voor u aanwezig die luistert, meekijkt vanaf de zijlijn en meehelpt om praktische zaken te regelen. Ook wanneer er sprake is van verlies van uw gezondheid of van degene voor wie u zorgt, dan kunt u behoefte hebben aan een gesprekspartner. Wilt u mensen ontmoeten die in dezelfde situatie zitten als u, dan is dat mogelijk in een deelgenotengroep.

Voorkomen van eenzaamheid
Als mantelzorger staat uw leven bijna volledig in dienst van degene voor wie u zorgt. Dat heeft gevolgen. U kunt uw werk en sociale contacten verliezen en u daardoor eenzaam gaan voelen. Wanneer u dan een keer kunt praten met iemand die er wat verder van afstaat, dan levert dat verlichting en inzicht. In de relatie met de vrijwilliger is wederzijds vertrouwen en respect vanzelfsprekend. Hebt u belangstelling? Bel ons kantoor. 

U kunt gebruikmaken van ‘Thuis met vrijwilligers’. Door de aanwezigheid van een vrijwilliger in uw thuissituatie een paar uur per week heeft u als mantelzorger even de tijd om iets voor uzelf te doen.
Neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg.