Voel je welkom bij Welzijn De Meierij

Wij verheugen ons op jouw komst!

Solliciteren

Werk jij graag met en voor anderen? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Op dit moment zoeken wij een sociaal werker. Benieuwd naar de vacature? Klik dan hier. 

Je kunt ook een open sollicitatie sturen. Mail je CV en motivatiebrief naar info@welzijndemeierij.nl. Wij zullen deze met belangstelling lezen en je ontvangt altijd een reactie.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op of vul het formulier in. Dan nemen wij contact met jou op.

Solliciteren Welzijn De Meierij 0943

Heb je vragen? Vul dit formulier in en wij nemen contact met je op.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Werken bij Welzijn De Meierij

Hoi allemaal, als een van de medewerkers van Welzijn De Meierij wil ik me graag voorstellen. Ik ben Jasper Ondersteijn, 45 jaar, woonachtig te Sint-Michielsgestel en alweer verschillende jaren in dienst van Welzijn De Meierij.

Op dit moment werkzaam als sociaal werker met als hoofdtaak jongerenwerker in HONK1224 te Sint-Oedenrode. Daarnaast begeleid ik de Klussendienst en het Repair Café. Het leuke en fijne aan mijn werkzaamheden is het begeleiden en coachen van vrijwilligers en jongeren.

De Klussendienst en het Repair Café draaien voornamelijk op oudere vrijwilligers. Het is mooi om te beleven hoe positief en vol passie deze vrijwilligers zijn en te zien wat vrijwilligerswerk voor hen betekent.

Bij het jongerenwerk kun je het verschil maken voor een jongere, door een vertrouwensband te ontwikkelen om van daaruit jongeren te stimuleren tot deelname aan activiteiten of werk. De jongeren stappen zien nemen en zichzelf verder ontwikkelen is iets waar ik veel voldoening uit haal. Ik vind het leuk om samen met collega’s en stagiairs in HONK1224 onze laagdrempelige avondinloop te draaien en om nieuwe projecten op te zetten voor jongeren rondom thema’s zoals werk vinden, alcohol- en drugsvoorlichting en social media. Ook vind ik sportieve en preventieve activiteiten organiseren erg leuk.

Als een van de medewerkers van Welzijn De Meierij wil ik mij graag voorstellen. Mijn naam is Inge Schouwink, woonachtig te Schijndel en al meer dan 25 jaar werkzaam als sociaal werker bij eerst Project Anders Werken, Brede WelzijnsInstelling Het Palet en nu bij Welzijn De Meierij.

Als rode draad door mijn werkzaamheden in Schijndel loopt het werken met vrijwilligers. Vrijwilligers die echt de inhoud van het sociaal werk kleur geven met hun kwaliteiten en inzet. Van het schenken van een kopje koffie of thee, het begeleiden van een cursus tot het meedenken over het beleid van Welzijn De Meierij en de uitvoering daarvan. Stuk voor stuk fijne mensen die het werken voor mij als sociaal werker grote voldoening geven. Samen werken we aan mooie nieuwe projecten zoals het maken van werkstukken in de werkplaatsen van De Sok, het inloopspreekuur van onze nieuwe financiële inloop Geld&Zo en de Taalhuisactiviteiten. Zij maken het mogelijk dat wij invulling kunnen geven aan projecten als armoedepreventie, taalontwikkeling en sociale activering. Hierdoor kunnen kwetsbare mensen ondersteund worden zodat zij deel kunnen nemen aan (maatschappelijke) activiteiten en in contact komen met mensen.

Momenteel ben ik ook in Sint Oedenrode werkzaam voor een aantal activiteiten zoals de budgetmaatjes en het sociaal spreekuur. Ook hier merk je dat vrijwilligers een grote invloed hebben op de manier van werken. Het is fijn om in samenwerking met collega-organisaties deze werkzaamheden vorm te geven.

Ik werk in een team met enthousiaste collega’s. Door het vertrek van een aantal oudere collega’s hebben wij een aantal nieuwe jonge gezichten in ons team. Zij brengen een frisse wind mee in onze organisatie. Het is fijn om samen de werkzaamheden van Welzijn De Meierij vorm te geven.

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”.

Hallo, Ik ben Caroline Geenen en ik ben bijna 2 jaar werkzaam bij Welzijn De Meierij. Ik mag mij met veel plezier inzetten als sociaal werker voor Schijndel en zijn bewoners. Een van de werkzaamheden in mijn pakket is het ondersteunen van activiteiten in de wijk. Ik ben bijvoorbeeld op maandagochtend actief in De Vink bij de Woonservice-Zuidactiviteiten of bij ’t Bûrthuis op vrijdagochtend bij Welzijn De Meierij.

Ik vind het heerlijk om met bewoners in gesprek te gaan en te kijken waar hun passie ligt. Daarbij vind ik het belangrijk om samen te werken met de wijkraden, wijkbewoners en de professionals die zich inzetten voor de wijk. Zo kunnen we het samen voor elkaar krijgen om de leefbaarheid in buurten en wijken in Schijndel te vergroten en om de inzet van mensen voor elkaar en de buurt te stimuleren.

Ik werk vooral groepsgericht en wijkgericht. Maar ook met individuele vragen kan men bij mij terecht. Soms hebben bewoners even een luisterend oor nodig voor advies of hulpvragen. Of is er een grotere vraag zoals ondersteuning bij het opzetten van een activiteit.

Als stadsmens met een dorpsachtergrond was het even wennen om mijn werkveld van Nijmegen naar Schijndel te verzetten. Maar mijn collega’s, vrijwilligers en de bewoners van Schijndel hebben mij welkom geheten en dat geeft mij een thuisgevoel.

Ik organiseer , naast het buurt- en wijkwerk, jaarlijks ook het vrijwilligersfeest voor onze 400 vrijwilligers. Vrijwilligerswerk doe je niet zomaar en dit mag zeker gewaardeerd worden. Met het feest bedanken wij onze vrijwilligers voor hun geweldige inzet; zonder hen zijn we nergens!

Als laatste coördineer ik Vervoer op Maat en de Eropuit-bus. Deze laatste activiteit geeft bewoners van Schijndel de gelegenheid om tegen een mooie prijs met een groep leuke dingen te ondernemen zoals een bezoekje aan een museum of winkelcentrum. Deze activiteiten zijn zo populair dat wij aan één bus meestal niet genoeg hebben. Geweldig toch?!

Om nog even met een quote van Loesje af te sluiten: “Waarom moeilijk doen, als je het samen kan”.

Stageplekken

Welzijn De Meierij haalt graag gemotiveerde stagiair(e)s in huis. Zij brengen recente theoretische kennis in en hebben een actuele kijk op het werk. Ook de assistentie die stagiair(e)s bieden in de uitvoering is belangrijk. Door passende stageplaatsen te bieden willen we studenten opleiden tot goede beroepskrachten voor het werkveld. Je kunt bij onze organisatie op een plezierige en professionele manier je competenties verder ontwikkelen.

Een stage bij Welzijn De Meierij is niet vrijblijvend. Collega’s, vrijwilligers en deelnemers rekenen op je inzet. Wij van onze kant investeren in jou door middel van begeleiding en goede voorzieningen. In de nota Stagebeleid is vastgelegd wat Welzijn De Meierij van een stagiair(e) verwacht en wat jij van ons kunt verwachten. Iedere stagiair(e) heeft een praktijkbegeleider die werkzaam is in hetzelfde functiegebied en die vanuit de praktijk kan zorgen voor een goede ondersteuning. Er zijn ook stagemogelijkheden bij ons jongerenwerk.

Procedure
Voorafgaand aan je stage, na het sturen van een motivatiebrief met CV, voer je een kennismakingsgesprek met de praktijkbegeleider over je takenpakket en wederzijdse verwachtingen. Na het gesprek beslist de praktijkbegeleider of je de geschikte persoon bent voor de stage. Als je bij Welzijn De Meierij stagiair(e) wordt, krijg je een introductie. Je maakt kennis met de organisatie, het werk, de teamgenoten, vrijwilligers en andere stagiair(e)s. Tijdens en na afloop van de stageperiode zijn er evaluaties. Dit is afhankelijk van de eisen van de opleiding.

Welzijn De Meierij is een erkend leerbedrijf, zie hier het erkenningsbewijs.

Welzijn De Meierij

Wij geloven in de talenten van alle mensen en in de kracht van samenwerken en verbinden. Wij zetten ons elke dag in om mensen, van jong tot oud mee te laten doen. Wij helpen zolang als nodig is.

35+

MEDEWERKERS

15+

FREELANCERS

400+

VRIJWILLIGERS

© Copyright Welzijn De Meierij