Home  |  Contact  |  Downloads  |  Nieuws en informatie     
 
  • Gemeenschapstaken

     
    U bevindt zich hier: Skip Navigation Links » Werkplaatsen » Gemeenschapstaken
    
 

 

Heeft u vragen? 

Welzijn De Meierij Schijndel

Bezoekadres
Steeg 9F
5482 WN Schijndel
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Welzijn De Meierij Sint-Oedenrode

Bezoekadres
Odendael 3
5492 CT Sint - Oedenrode
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Jeugd- en jongerenwerk

Bezoekadres
Laan van Henkenshage 2
5492 BH Sint-Oedenrode
T: 073 - 5441400 
jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Bezoek ons ook op Facebook


Postadres

Welzijn De Meierij
Postbus 219
5480 AE Schijndel

Werkplaatsen 

Gemeenschapstaken 

Zo’n zestig vrijwilligers, variërend in leeftijd van 55 tot 80+, voeren gezamenlijk allerlei taken uit voor de gemeenschap. Voor hen is het werken in de werkplaatsen een leuke uitlaatklep, en het levert goede onderlinge contacten op. In overleg met de vrijwilligers wordt er steeds een afweging gemaakt om wel of niet op de aanvraag in te gaan. Het moet kleinschalig zijn, eenmalig, en je mag het niet ergens anders kunnen kopen. Maar vooral belangrijk is of de makers het leuk vinden om uit te voeren.

In de werkplaatsen werken ze aan producten die ten goede komen aan de gemeenschap, zonder dat er commerciële belangen in het spel zijn. Verschillende organisaties en instellingen als scholen, verzorgingstehuizen, vluchtelingenwerk en de gemeente kunnen terecht met een speciaal verzoek.
Wat er zoal gemaakt is, de afgelopen jaren? Een schuimkanon voor jongerencentrum Bizzi in Schijndel. De poort van de Joodse begraafplaats in de wijk Hulzenbraak. Goaltjes voor scholen. Een rokershok voor mensen van Dichterbij, veldpoorten en lijsten voor de Kruisweg die afkomstig zijn uit de Lidwinakapel.

De werkplaatsen beschikken over een compleet en professioneel machinepark, voor een deel beschikbaar gesteld door het bedrijfsleven. Maar ook materiaalafval wordt gratis gedoneerd. De samenwerking met bedrijven is goed, en soms wordt er ook direct samengewerkt. Het is tenslotte niet de bedoeling om hen het brood uit de mond te halen.

Belangstelling om mee te doen? De leden van de gemeenschapstakengroep zijn altijd op zoek naar handige timmermannen, metaallieden en fietsreparateurs. Bovendien is er vraag naar handige handen bij het Repair Café. Mocht je interesse hebben of meer informatie willen, neem dan contact met ons kantoor op via telefoon 073-5441400.

Promotiefilmpje
(klik hier)

Een mooi voorbeeld van een gemeenschapstaak is het bouwen van de Spitfire speelmonument 
(klik hier voor het filmpje)