Home  |  Contact  |  Downloads  |  Nieuws en informatie     
 
  • Houtwerkplaats

     
    U bevindt zich hier: Skip Navigation Links » Werkplaatsen » Houtwerkplaats
    
 

 

Heeft u vragen? 

Welzijn De Meierij Schijndel

Bezoekadres
Steeg 9F
5482 WN Schijndel
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Welzijn De Meierij Sint-Oedenrode

Bezoekadres
Odendael 3
5492 CT Sint - Oedenrode
T: 073 - 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Jeugd- en jongerenwerk

Bezoekadres
Laan van Henkenshage 2
5492 BH Sint-Oedenrode
T: 073 - 5441400 
jongerenwerk@welzijndemeierij.nl

Bezoek ons ook op Facebook


Postadres

Welzijn De Meierij
Postbus 219
5480 AE Schijndel

Werkplaatsen 

Houtwerkplaats 

In de grote en zeer goed uitgeruste houtwerkplaats is altijd wel wat te doen. Door een groep vrijwilligers worden allerlei voorwerpen gemaakt ten behoeve van de Schijndelse gemeenschap en daarbuiten. Voorbeelden daarvan zijn trap en kozijnen voor de Schaapskooi, kasten, vogelkooitjes, fotolijstjes en ander handwerk voor verzorgingstehuizen. 
Vrijwilligers van de houtwerkplaats begeleiden cursisten bij het maken van o.a. kleine gebruiksvoorwerpen en houtdraaiwerk.

Hobbymatig aan de slag met hout(-bewerking) kan vanaf september 2016 in de hobbywerkplaats Hout, klik hier voor meer informatie


De foto in de banner is gemaakt door Lieke van Grinsven van Aarle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

In Memoriam Lot van de Riet

“Onze” Lot van de houtwerkplaats is op donderdag 2 februari 2017 door een tragisch ongeval om het leven gekomen.

Lot van de Riet was sinds 1984 actief als vrijwilliger bij Het Project Anders Werken in de Houtwerkplaats, wat opging in Brede Welzijnsorganisatie Het Palet en daarna in Welzijn De Meierij. Voor Lot bleef het “het Project”.

De houtwerkplaats was Lot zijn tweede thuis. Vier dagen per week maakt hij daar jarenlang, samen met de andere vrijwilligers, de mooiste gebruiksvoorwerpen voor allerlei organisaties.

Lot was een vakman in hart en nieren. Geen vraag was hem te veel of te moeilijk. Lot maakte alles van hout. In heel Schijndel en omstreken zijn voorwerpen van hem te zien; zoals een kast in de bibliotheek, de trap in de Hopest bij de Schaapskooi, alle vogelhuisjes voor Dichterbij en zorgcentrum Barbara van Laverhof, kasten voor de dagbesteding, de bar voor het jeugdhonk in Sint-Oedenrode en zijn laatste klus: het repareren van een bakfiets voor Stichting Fairtrade. Daarnaast gaf hij begeleiding aan tal van cursisten in de houtwerkplaats.

In 2015 ontving Lot uit handen van de burgemeester de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau voor al zijn vrijwillige inzet. Hij was daar terecht heel erg trots op en wij waren heel trots op Lot!

Ondanks zijn hoge leeftijd van 87 jaar begon hij elke ochtend stipt om 9.00 uur, ging naar huis voor een boterham en werkte daarna tot 17.00 uur. Zijn tempo was bijna niet bij te benen.
Iedereen was gek op Lot en Lot hield ook van de mensen. Hij vond het heerlijk om met een kop koffie aan de buurttafel met de andere vrijwilligers te zitten om bij te “buurten”. Zijn mening liet hij graag horen, waardoor er vaak levendige discussies ontstonden.

Zijn aanwezigheid, betrokkenheid, vrolijkheid en vakmanschap zullen wij heel erg gaan missen.

Wij wensen zijn familie en dierbaren en alle vrijwilligers heel veel sterkte met dit plotselinge verlies.

Trix Cloosterman,
mede namens bestuur en medewerkers Welzijn De Meierij